LHDN kali ini bekerjasama dengan SPA untuk pengambilan bagi jawatan Pegawai Eksekutif LHDN.

LDHN ingin mengisi kekosongan 230 jawatan seperti yang diiklankan dalam iklan pengambilan lepas. Permohonan
telah ditutup pada 2 Ogos 2017.

Kepada calon yang telah memohon, anda boleh lakukan semakan di http://e-semakanntt.spa.gov.my/

Peperiksaan Online memasuki perkhidmatan Pegawai Eksekutif Gred 41 LHDN

Tarikh Peperiksaan : 20 September 2017 (Rabu)
Masa : 2000HR – 2220HR

Dapatkan Rujukan Soalan di sini >>> https://goo.gl/JGvQyS

 

List Bonus MELETUP!!

1. FACEBOOK ADS FOR BEGINNERS ($997 VALUE)

2. 3 Hour Video Shopify A-Z
(Ricky & Limitless Marketer)
Advanced Research and How to Run Successful Shopify Stores

3. E-commerce Profit Calendar ($47 Value)

4. E-commerce Ads Map ($37 Value)

5.1500 Niches ($67 Value)

6. YOUTUBE MARKETING EXCELLENCE ($297 Value)

7. Client Sign Up And Proposal Contracts ($2,997 Value)

8. My 100K+ Fan Page Personality Method ($197 Value)

9. Need For SPEED Writing Course ($997 VALUE)

10. FB TIMELINE PRO ($97 VALUE)

11. BRANDING SECRETS ($97 VALUE)

12. PINTEREST TRAFFIC ($97 VALUE)

 

Latar Belakang Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia

LHDNM adalah agensi pemungut cukai yang terulung di bawah Kementerian Kewangan Malaysia.

Skop perkhidmatan dan penguatkuasaan LHDNM adalah meliputi pelbagai bidang seperti perniagaan, pembinaan, perkilangan, industri, kejuruteraan, hartanah, perkapalan, petroleum, pengangkutan dan lain-lain bidang yang termasuk dalam Akta Cukai Pendapatan dan lain-lain akta yang berkaitan.

Sehubungan dengan itu, LHDNM memerlukan Pegawai Eksekutif yang mempunyai kemahiran dalam kesemua bidang yang berkaitan terutama sekali kemahiran dalam bidang audit dan penyiasatan selepas Sistem Taksir Sendiri untuk syarikat dan persendirian dilancarkan.

Ukuran fizikal dan tahap kecergasan adalah juga menjadi pengukur kepada kemampuan calon untuk menjadi seorang Pegawai Eksekutif di LHDNM kerana lebih banyak penguatkuasaan akan dijalankan untuk memastikan pembayar cukai membayar cukai-cukai yang tertunggak dan memastikan kutipan cukai sentiasa mencukupi setiap tahun untuk menjana pembangunan negara.

Matlamat Peperiksaan Online

Peperiksaan kelayakan ini bertujuan menguji kebolehan calon berdasarkan ilmu pengetahuan yang telah diperoleh melalui latihan dan pembelajaran akademik, pembacaan bahan-bahan ilmiah dan pengalaman dalam sesuatu bidang sama ada semasa bekerja ataupun ketika menyertai kegiatan persatuan/kelab.

Matlamat peperiksaan ini adalah untuk mengukur kualiti dan tahap potensi calon untuk menjadi seorang Pegawai Eksekutif di LHDNM. Sesuai dengan skop perkhidmatan LHDNM yang luas, soalan-soalan yang dikemukakan adalah meliputi pelbagai bidang ilmu pengetahuan dan bukan hanya tertumpu pada bidang percukaian dan perakaunan.

Keputusan dalam peperiksaan ini akan menjadi pengukur kepada kemampuan dan pengetahuan calon dalam pelbagai bidang sesuai dengan bidang kerja sebagai Pegawai Eksekutif di LHDNM.

Hanya calon yang mendapat markah tertinggi adalah layak untuk dipanggil ke Bengkel Penilaian di mana calon akan dinilai pula dari segi kemampuan dan ketahanan fizikal serta kemahiran praktikal dalam bidang yang berkaitan. Calon-calon yang layak dan berpotensi seterusnya akan dipanggil ke temu duga sekiranya memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh pihak Pengurusan LHDNM.